Úszó- és tolókapuk

Legtöbbször akkor használják ezen kapu fajtákat, ha az udvarunk nagysága nem engedi meg a kétszárnyas kapu használatát. Így marad a két címben említett kiadás, amik egy szárnyú kapunak minősülnek.

Tolókapu

Első alkalmazásukat az építőipar „szülte” meg, az ikerházakkal illetve a szorosan egymás mellé épülő lakásokkal. Az udvar mérete megkövetelte a tolókapu feltalálását, mivel hely szűkében nem tudtak kétszárnyú kaput használni, így a praktikusabb változatra voksoltak.Egy keskeny sínen tud mozogni a kapu, lényegében ezen fut végig a görgők segítségével. Ezáltal a kapu nyitásakor szó szerint a kerítés mögé illeszkedik be.

Előnye

Egyik legnagyobb előnye, hogy sokkalta kevesebb helyet foglal, illetve a pénztárcabarát ára, amit a felépítésének köszönhet.

Úszókapu

A működése megszólalásig hasonlít a tolókapura, igazából egy továbbgondolt verzió is lehet a megnevezése, szintén görgők segítségével mozog a sínen, ami a tolókapuval ellentétben nem a talajon helyezkedik el. Szintén a kerítés mögé helyezkedik el, így értékes területet spórol meg.

Előnye

A sín kialakítása miatt könnyebben kiküszöböli azokat a kellemetlenségeket amik a tolókapu esetében előfordulhat. Ilyen például a sínre kerülő kavics, sár, illetve a szennyeződésektől sem kell tartani. A hidegebb időszakban nem kell a fagyástól félni, mivel a görgők biztonságos helyen vannak, ezáltal nem releváns az időjárás, nem tud keresztbe tenni a működésben

Weboldalunkon többféle kapu szettet forgalmazunk, ha ez a kis helyreigazítás felkeltette érdeklődését, mindenképpen keresse fel munkatársainkat!
https://kaputechnika-webshop.hu/tolo-es-uszokapu-nyito-szettek-244

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.